Tercera Sessió del Taller IndComp1415: Cloenda i Bones Pràctiques

fotosessio33En aquesta sessió, celebrada a l’INS La Roca, hem partit de les propostes de la sessió anterior:

  • Identificar un dubte concret en relació a les competències bàsiques  (en especial, en relació al seu desplegament) per a resoldre’l mitjançant els documents normatius (desplegaments de les CCBB, orientacions per al desplegament del currículum..), catalogats al blog del projecte.
  • Llegir i comentar alguns dels articles sobre avaluació i programació en Competències Bàsiques proposats.
  • Identificar un repte metodològic personal en relació al treball i l’avaluació per competències i abordar-lo d’alguna manera.
  • Abordar algun d’aquests dos aspectes incorporant dues activitats més al nostre fitxer IndComp i recollir la discussió que això generi.

Cada centre participant ha comentat les iniciatives que ha endegat com a resposta a la proposta i la reflexió i dubtes que això els ha generat, i que es recullen en diversos posts, on s’inclou també una bona pràctica resultant de la reflexió.

BONES PRÀCTIQUES:

En les diverses aportacions, els termes CONTEXT, TREBALL EN EQUIP i INTERDISCIPLINARIETAT són recurrents en les diferents participacions i semblen estar relacionats de manera profunda amb l’avaluació per competències.

Com a revisió del taller IndComp1415, les aportacions dels participants han estat:

  • Ens ha semblat molt bona idea que la primera proposta fos demanar-nos el desglossament de les activitats que ja fèiem i la reflexió sobre els ítems competencials.
  • Ha estat un taller molt pràctic. Ens quedem amb molt.
  • Arrel del taller, al meu centre ens hem plantejat fer una unitat de programació per competències.
  • És imprescindible fer aquest taller en grups petits, com s’ha fet aquest curs, ja que implica mostrar que algunes coses no sabem fer-les o no les fem bé.

Es dóna per acabat el taller, que es completarà amb la recollida de materials elaborats per a poder-los compartir al blog (enllaçats als posts de bones pràctiques).
Es fa saber que hi ha la possibilitat de fer nous tallers IndComp de centre o intercentres conduïts per persones que ja hagin participat en un taller IndComp.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s