Segona sessió del taller IndComp a INS Marta Mata

El passat dimecres 27 de gener l’equip docent de 2n d’ESO de l’Institut Marta Mata vam fer la segona sessió del taller IndComp del curs 2015-16.

Vam començar amb la première del vídeo de la primera sessió i la posada en comú dels dubtes en relació a les competències.

Seguidament vam projectar els resultats dels fitxers de cada profe amb la llista d’activitats que havien avaluat. A partir d’aquí es va posar de manifest que la competència que més es treballa a l’ED de 2n és la Comunicativa lingüística i les que menys, la d’Aprendre a aprendre i l’Artística i cultural.

Les preguntes que van dirigir la conversa van ser:

  • Què fa que una activitat faci una aportació a una competència?
  • Què en traiem respecte a les nostres activitats?
  • Què en traiem respecte als nostres alumnes?
  • Quines decisions podem prendre?

D’altra banda es va posar sobre la taula que la competència que més preocupa és la d’Aprendre a aprendre. Es van compartir alguns dubtes i neguits al voltant de com avaluar-la. Tothom va estar d’acord en el fet que és difícil avaluar aquesta competència i alhora és la base de qualsevol aprenentatge.

La conversa va encaminar-se vers la identificació d’algunes claus que fan que una activitat sigui competencial i significativa o no. Les dues que més van repetir-se van ser la contextualització i el treball en equip.

També vam fer una primera mirada competencial al grup d’alumnes sobre el qual estem treballant, amb algunes sorpreses de valors competencials positius d’alumnes que no destaquen habitualment.

Per a la propera sessió del mes de març ens hem proposat començar a treballar un projecte interdisciplinari per tal d’afavorir el treball i l’avaluació de les altres competències a part de la lingüística que ja es treballa habitualment.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s