FAQs

SOBRE EL FUNCIONAMENT DEL PROGRAMA


Són exactes les notes competencials que surten dels fitxers IndComp? Són precises, però no exactes. La precisió de les qualificacions per a un ítem (CCBB, Ítems d’avaluació…) depèn del nombre d’activitats que fan referència a aquest ítem i d’usar activitats que avaluïn pocs ítems. Com més activitats, més concretes, i de més profes diferents, més fiable és la mesura. L’anàlisi dels resultats amb les primeres versions del programa mostra que amb un total de 15 activitats el programa prediu millor les notes de les CCBB lingüística i matemàtica que les notes de les matèries de llengua i matemàtiques (veure Publicacions del projecte). Tot i això, cal tenir en compte que per raons matemàtiques el programa té tendència a la normalització, és a dir, a apropar les notes dels alumnes cap a la mitjana les qualificacions. Això significa que un 2 és una nota molt baixa, i que un 8 és una nota molt alta.

Cal inscriure’s al taller per a usar IndComp? No. Les eines IndComp es publiquen de manera lliure i gratuïta per al seu ús i modificació no comercial. No cal demanar cap permís per a usar-les, ni tampoc és necessari inscriure’s al taller, que en si és només un acompanyament. Tot i això, si les useu i compartiu els vostres comentaris amb nosaltres, us ho agrairem.

Cal triar entre Indcomp2.0 i Indcom2.0ED? Són complementaris. IndComp2.0 és un fitxer d’ús individual o per petits grups de profes (2 o 3 profes) que comparteixin alumnes. Si tot un equip docent vol compartir l’itinerari, cada professor ha d’usar individualment IndComp2.0 i després cal unir les dades de les diferents matèries en el fitxer IndComp2.0ED en una pantalla pensada expressament per a fer-ho.

A les “Aportacions de les activitats a les Competències Bàsiques” el màxim és 100, no? No, no hi ha màxim. De fet, originalment estava pensat que fos sobre 100, però quan hi ha una activitat en la que una Competència incideix de forma especial, ens interessa que la nota d’aquesta activitat pesi molt en aquesta competència (per evitar l’arrossegament d’activitats més híbrides que també computin-però menys- en aquesta competència), poder posar 110 o 120 dóna flexibilitat a l’aplicació i la ponderació ja té en compte això. El programa té en compte aquesta possibilitat, i ajusta automàticament els càlculs i gràfics per a valors fins i tot més grans que 100. Tot i això, si es vol mantenir el màxim de 100 com a efecte normalitzador, es pot acordar posar com a màxim 100.

Perquè els eixos no permeten comparar per alumnes? Els eixos estan ajustats automàticament, perquè sinó podrien quedar massa curts o massa llargs. La idea, en efecte, no és comparar per alumnes, sinó, tenir un perfil de cada alumne. Per tenir una visió del grup (per exemple, per veure si hi ha subgrups de competència dins el grup) hi ha el gràfic de grup a cada competència.

Hi haurà una versió on line? No encara. Estem estudiant la manera de que les fórmules funcionin correctament com a full a Google Drive, per a permetre diversos professors de treballar amb un sol document.

Més indicacions sobre el funcionament del programa al Manual d’ús.

SOBRE L’APLICACIÓ A CENTRES EDUCATIUS


S’ha provat el programa? Sí. El programa s’ha provat ja en 8 centres educatius, i per al curs 2015-2016 està previst un pla pilot d’aplicació a  centres de la zona del Maresme-Vallès Oriental.Pots consultar-los a Centres Participants.

Es pot participar? Sí. Qualsevol centre o professor a nivell individual pot aplicar el programa, i li agrairem molt els seus comentaris sobre la utilitat i propostes de modificació.

Com em puc mantenir al corrent d’aquest projecte? Es pot seguir aquest blog o el hashtag #Indcomp a Twitter, o contactar-nos.

Si tens alguna pregunta que no és aquí, si ens la fas ens ajudaràs a completar les FAQs. Contacta’ns o afegeix un comentari a aquesta pàgina i mirarem de respondre’t.

Aquestes FAQs recullen, entre d’altres, dubtes proposats per: Sergi del Moral,

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s